Sta jij er wel eens bij stil dat jouw leven van vandaag zomaar met één vingerknip een ommekeer kan maken van 360°?

Succeslaan - vingerknipWel, mij is het alvast overkomen. Stel je voor, eind 2015, slechts een paar dagen vóór Kerstmis kreeg ik het nieuws te horen van mijn werkgever dat ik werd ontslagen als gevolg van een herstructurering binnen het bedrijf. Mijn wereld stond stil…. na 26 jaar werd daar mijn verhaal abrupt stopgezet. De woorden van ontslag bleven nog lang nazinderen in mijn hoofd. Wat nu?

Het ene moment was mijn toekomst zo mooi uitgestippeld en verliep alles volgens plan, het andere moment was het alsof de grond onder mijn voeten wegzakte.

Mijn emoties gingen in een versneld tempo van ups naar downs, van verontwaardiging en teleurstelling tot zelfs … ja, blijdschap, dat voelde heel raar.

Succeslaan - wat nuHoe ga ik hiermee om ? dacht ik bij mezelf … ik was nooit eerder werkloos geweest waardoor het mij heel zwaar lag om die situatie te accepteren, uiteindelijk veel zwaarder dan verwacht. Maar eens  over die eerste schok heen, besefte ik dat mijn ontslag me niet in een zwart gat had geduwd.  Ook al deed ik mijn werk heel graag, ik droomde er ook vroeger wel eens van iets totaal anders te gaan doen in mijn leven. Echter, jaren gingen voorbij en met de leeftijd gekoppeld aan de vele jaren dienst, overtuigde ik mezelf dat ik nooit de stap kon zetten om wat anders te gaan doen. Ik koos toen voor de zekerheid, dat was mijn lot, zó dacht ik tenminste…

Nu besef ik dat door me te blijven vasthouden aan die gedachte, ik op een moment gestopt was met echt leven en dat ik als het ware in een status van overleven was beland. Zo vastgeroest geraken in je eigen situatie dat je geen andere uitwegen ziet, herken jij dit ook ? Je doet alles automatisch zonder er verder bij na te denken, je leeft bijna als een robot en je wereld gaat zo aan je voorbij.

Wat me toen heel vaak overkwam bijvoorbeeld, is dat ik naar de radio luisterde en nadien besefte dat ik uiteindelijk maar de helft had gehoord van wat er werd verteld of dat ik helemaal niet kon herhalen wat ik eerder op TV had gezien of gehoord, …  zo diep verzonken in gedachte, helemaal weg van de wereld. Overkomt jou dat ook wel eens ?

En toch was ik overtuigd heel gelukkig te zijn want ik had toch alles, ik had mijn werk, een bedrijfswagen, een eigen huis, een goede gezondheid, een succesvolle dochter…. doch heeft dit ontslag me helemaal wakker geschud en ik ben blij dat ik in staat ben geweest om het dan ook met een positieve ingesteldheid te gaan benaderen.

Dit voelde me nu eerder aan als een “godsgeschenk”.

Ik was nu wèl verplicht om andere horizonten te gaan verkennen.

 Ik kan je verzekeren, dat het de “eye opener” Succeslaan - eye openeris geweest die ik nodig had om in te zien dat ik nog andere doelen heb in dit leven. Dat het leven me nog wat anders te bieden heeft dan wat ik tot nu toe dacht. En nu moet ik eerlijk zeggen, diep van binnen, ben ik daar heel erg dankbaar voor.

Ondertussen zijn we een 4-tal maanden verder en voel ik me beter dan ooit. Dankzij de acties die ik tot nog toe al ondernomen heb, krijg ik de kans om heel wat nieuwe contacten, één voor één geweldige mensen, te ontmoeten en dat is al een verrijking op zich. Ik zie terug wat er rondom mij gebeurt en ik geniet van de pracht om me heen. Hierdoor krijg ik ook terug de mogelijkheid keuzes te maken en meer zin te geven aan mijn leven. De toekomst lacht me toe en ik heb alle vertrouwen in wat nog komen zal.

Voor mezelf was dit zeker al een grote levensles en ook op vlak van mensenkennis was dit de beste leerschool die ik ooit kon krijgen.

Omdat je zoveel meer krijgt in het leven wanneer je Positief naar de dingen kijkt….

wou ik je graag mijn verhaal delen met de Succeslaan - regretsboodschap om toch even stil te laten staan om na te denken over hoe jij jouw leven leeft. Wat zijn jouw dromen? Wat zou jij nog willen verwezenlijken?  Indien je je niet voor 100% goed voelt in je huidige situatie, kan ik je alleen maar zeggen, onderneem zeker de acties die nodig zijn om jezelf wel een fijner leven te geven. Vooral GUN het jezelf! Laat je niet afschrikken door alles en iedereen want niet iedereen heeft het per definitie goed met je voor. Klamp je niet vast aan iets wat jouw geluk verhindert of ontneemt, maar ga ervoor..

Weet dat hoop, jouw geloof en vertrouwen in je eigen slaagkansen, de verwezenlijking ervan zal mogelijk maken en jou leiden naar jouw succes ! Wàt dat ook voor jou moge betekenen…

De KEUZE of je hiermee nu wat doet, ligt in jouw handen. Alleen JIJ kiest en niet iemand anders!

Ik ben overtuigd dat ook jouw leven een succes kan zijn ! Ik wens het je toe.

Succeslaan - radioOoh ja, terloops, ik luister natuurlijk nog steeds naar de radio, met als enig verschil dat ik nù wèl alles heb gehoord. Ik wil je graag hieronder enkele zinnen citeren uit een prachtige song, welke onlangs nog eens op de radio kwam. Het was me dus nooit eerder opgevallen hoe mooi deze tekst was verwoord, zo écht… zo toepasselijk …

 

 

 “Geniet van de kracht en de schoonheid van je jeugd;

Je zal de kracht en schoonheid van je jeugd niet begrijpen

totdat ze vervaagd zijn.

Maar geloof me, binnen 20 jaar zal je terugkijken naar foto’s van jezelf

en herinneren op een manier die je nu nog niet kan bevatten,

hoeveel mogelijkheden voor je lagen en hoe fantastisch je er werkelijk uitzag. Je bent niet zo dik als je denkt…”

….

“Voel je niet schuldig als je niet weet wat je wil doen met je leven,

de meest interessante mensen die ik ken wisten niet met hun 22e

wat ze met hun leven wilden doen.

Sommige van de meest interessante 40-jarigen die ik ken,

weten dat nog steeds niet.”

…..

“Verspil je tijd niet met jaloersheid, soms lig je voor, soms lig je achter.

De race is lang en uiteindelijk, is hij alleen met jezelf…

…..

“Onthoud de complimentjes, vergeet de beledigingen;

Als je hierin slaagt, vertel me hoe…”

…..

“Ben niet roekeloos met het hart van anderen

pik het niet als mensen roekeloos zijn met het jouwe”

 

Uit het hart,

Geneviève Moedbeck

Schrijf je hier in voor de nieuwsbrief of stel jouw vraag.

Niets overkomt je zomaar, alles heeft een reden …
Tagged on: