succeslaan-emotionele-rollercoasterEEN EMOTIONELE ROLLERCOASTER, HOE KOM JE ER DOORHEEN?

Heb je ook wel eens ervaren dat je totaal uit het niets volledig uit je slof schiet voor iets kleins ?

Of dat je heel verdrietig wordt om de vreemdste dingen?

Op het eerste gezicht is daar ook niets mis mee. Maar het is wel interessant om hier eens bij stil te staan en de oorzaak hiervan proberen te achterhalen. Vaak komen deze emoties als gevolg van een gebrek aan communicatie, hetgeen in elke relatie wel kan voorkomen als je niet oplet of er onvoldoende aandacht aan besteedt.

Jaren geleden zat ik zelf gevangen in een ongelukkige relatie en moest ook ik ervaren welk kwaad een gebrek aan communicatie in een relatie kan teweegbrengen. Hoe langer de communicatie uitbleef, hoe moeilijker het werd om een normaal gesprek te voeren zonder kwetsende woorden en verwijten naar mekaar toe te slingeren. Misschien verkeer ook jij nu wel in zo’n situatie en herken je het?

KEUZES moesten er zeker worden gemaakt, een breuk in onze relatie zat er dan ook aan te komen en was haast onvermijdelijk. Maar .. Wat nà een scheiding? Hoe kom ik hier dan uit? Hoe moet ik dat aan de buitenwereld vertellen? Wat met ons kind? Wat met onze woning? Kan ik dit financieel aan?

Alleen maar vragen zonder antwoorden spookten door mijn hoofd. De zelfzekere “ik” kwijnde helemaal weg…. Als een automatische piloot bleef ik doen wat van me werd verwacht maar ik blokte wel zoveel mogelijk gevoelens af met de hoop minder mentale pijn te ervaren. Op een gegeven moment heb ik toch de nodige stappen ondernomen om een einde te maken aan onze relatie. Neen, makkelijk was het niet en na een heuse dip, besefte ik dat ik hulp nodig had. Ja, de begeleiding en ondersteuning van een mentor/coach heeft me er weer helemaal bovenop gebracht. Dat coaching traject heeft me zoveel inzichten en inspiratie gegeven waar ik tot op vandaag nog steeds heel dankbaar voor ben.

Dankzij de objectieve blik op de situatie door een professional, kom je sneller uit die impasse en dat betekent veel voor je persoonlijk groeiproces. Had ik die hulp eerder ingeroepen, dan had ik dat moeilijk proces veel sneller en nog beter kunnen verwerken.

Onenigheid  in een relatie brengt vaak door alle partijen, kwetsende woorden op tafel die niet meersucceslaan-emoties-en-gevoelens kunnen gewist worden. Eens uitgesproken, richten ze onherstelbare schade aan zowel in je bewuste als in je onbewuste brein.  Wat je ook doet of probeert, die kwetsende woorden zullen altijd blijven weergalmen in je hoofd. Vragen zoals : Hoe kan dat nu? Waarom overkomt ons dit nu? Ik had het toch allemaal anders gewenst. Ik had een andere toekomst gepland ….. laten je niet meer los.

DE GEDACHTE dat je relatie nooit meer kan of zal zijn zoals voorheen, zal zich blijven manifesteren in je hoofd. Je wordt geconfronteerd met gevoelens van teleurstelling, onmacht, boosheid, verdriet …..

De kleinere of grotere gevoelens en emoties die daarbij naar boven komen, hebben impact op jou: impact op je denken en op je mentale en fysieke gestel. De spieren in je schouders en nek spannen zich aan, je hart gaat sneller kloppen, je voelt je misselijk en krijgt een slecht gevoel in je buik. Je voelt je niet goed meer in je vel en je ziet door de bomen het bos niet meer.

Het lichaam en de geest reageren direct op die gevoelens, met als gevolg dat je geen klaarheid meer ziet in de situatie. Moet het echt zover komen? Kan dit vermeden worden? Professionele hulp is dan ook aangewezen.

 

Er bestaat nu eenmaal geen   knop voor het uitschakelen van die gevoelens.

Wat als de verstandhouding in je relatie zo verziekt is?

Wat als alle mogelijke doemscenario’s de overmacht nemen in je hoofd?

Wat als een normaal gesprek onmogelijk is geworden met je partner?

Wat als het vertrouwen helemaal weg is?

Wat als blijkt dat jouw relatie effectief beëindigen, de enige oplossing is?

Wat kan je doen om het los te laten?

Wat kan je doen om je gevoelens en emoties onder controle te houden en je desondanks goed in je vel te voelen?

Als ervaringsdeskundige én mentor/coach wil ik je volledige ondersteuning bieden in dit verwerkingsproces waarbij je in volle bewustzijn en alle discretie kan ventileren. Ik begeleid je om uit die emotionele rollercoaster te komen en samen de weg te vinden die voor jou de beste keuze is. 

Alleen JIJ hebt de keuze of je hier nu iets mee doet ….

Het leven lacht je toe……

Uit het hart,

Geneviève M.

Schrijf je hier in voor de nieuwsbrief of stel jouw vraag.

Relatiebreuk, onvermijdelijk?
Tagged on: