Wat betekent succes ?

Volgens het nederlands woordenboek betekent “Succes”: welslagen, overwinning, prestatie bijval.

succeslaan - woordenboekWel, op zich al heel mooi, toch ?

Echter, voor mij is de definitie van “Succes” veel meer dan dat. Wanneer ik het woord succes hoor, dan zie ik in gedachte een waaier van ideëen en mogelijkheden waarbij je een warm en voldaan gevoel krijgt. “Succes” associeer ik daarom ook graag met Gelukkig zijn.

Toch valt het me wel op dat wanneer er over succes gesproken wordt, er voornamelijk aan zakelijk en materieel succes wordt gedacht. Hoe vaak hoor je niet zeggen : “die rijdt in een mooie wagen, die zal wel succes hebben” of “ die gaan vaak op vakantie, die zullen wel veel geld hebben”. Die uitspraken gaan jammer genoeg ook nog vaak gepaard met afgunst of jaloezie.  Onbegrijpelijk toch hoe sommigen dan reageren… Iedereen kan succesvol zijn,  tenminste voor zover je dat zelf ook echt wilt.

Succesvol is naar mijn mening een veel breder begrip dan alleen het materiële of financiële, je kan toch ook immaterieel succesvol zijn zoals :

  • Succesvol in de liefde
  • Succesvol met vrienden
  • Succesvol in de opvoeding van je kinderen
  • Succesvol in het beoefenen van je lievelingssport
  • Succesvol in koken, enz…

Eén ding is zeker, diep van binnen, met je onderbuikgevoel, weet je wel voor jezelf wat succes is !

omdat je iets hebt bereikt wat je nog niet eerder had bereikt.

Een succeservaring kan persoonlijk zijn en eigen aan jezelf, want “Succes” is een relatief begrip en verschillend voor iedereen.

 

Jaren geleden kreeg ik de kans een seminarie te volgen over hoe je Succes kunt bereiken en Financiële Vrijheid kunt creëren, en wat je hiervoor moet doen. Ik had nog nooit eerder zo nagedacht over dit onderwerp en het leek me dus heel verrijkend om dat mee te maken.

Inspirerend  maar vooral indrukwekkend was het om die duizenden aanwezigen in de zaal te observeren en te zien hoe ze, van de eerste tot de laatste, gepassioneerd bleven luisteren en heel interactief meededen, ook ik deed alles graag mee natuurlijk .. we hadden toch allen datzelfde doel “Hoe wordt ik succesvol? “

Ik had toen zo’n Wauw-gevoel en kippevelmomenten wanneer iedereen mee opging in de sfeer. 

In die periode zat ik midden in een vechtscheiding, en kon ik ook aan niets anders meer denken. Mijn leven ging letterlijk aan mij voorbij. Het was alsof ik op een andere planeet zat.  Ik was het toch niet waard om ooit succesvol te kunnen worden, dacht ik. Tenminste dat werd me gedurende jaren ingesproken… en ik begon het bijna te geloven ook ….

Door de denkoefeningen tijdens dat seminarie,  besefte ik dat ik geen antwoord kon geven op vragen zoals Wat wil ik echt in mijn leven? Waarvan droom ik? Wat wil ik bereiken? Wat is belangrijk voor mij?

Misschien herken jij jezelf ook in een dergelijke situatie …..

succeslaan - succes - dankbaarIk ben toen gaan inzien dat ik echt wel moest gaan werken aan zelfbewustwording en dat heeft me goed gedaan. Er ging terug een hele nieuwe wereld voor me open. Mede met de steun van mijn beste vrienden, waar ik zo dankbaar voor ben, heb ik de kracht in mezelf teruggevonden. Eindelijk was ik echt in staat en vastberaden om veranderingen te brengen in mijn leven. Met vallen en opstaan ben ik geslaagd in  mijn reis naar Persoonlijk Succes, … ook al stopt die reis nooit …

Sindsdien “leef” ik terug, in elke betekenis van het woord ..

En met succes !!

 

Tijdens mijn reis werd het volgende me duidelijk en ik geef je het hier graag mee !

  • Hoe hoger je je doelen stelt, hoe groter de challenge wordt om jouw doelen of jouw succes, daadwerkelijk te bereiken. Het is dus heel belangrijk dat je een duidelijk beeld van jouw dromen hebt zodat je weet waar je naartoe wilt. Zolang je niet weet wat Succes voor jezelf betekent, zal je het ook niet kunnen waarmaken.
  • Weet dat Succes niet alleen om jezelf draait, het draait om wat je kan toevoegen in het grote geheel. Dat maakt het zo intens.

Wanneer je nu voor jezelf op deze verschillende manieren naar succes gaat kijken dan zal je ontdekken dat je wel ergens komt waarvan je nooit gedacht had dat je daartoe in staat was. Ik gun het jou van harte !!

De KEUZE of je hiermee nu wat doet, ligt in jouw handen. Alleen JIJ kiest en niet iemand anders!

Ik ben overtuigd dat ook jouw leven een zonnig succes kan zijn !

succeslaan - gezond en gelukkig

 

 

Uit het hart,

Geneviève Moedbeck

Schrijf je hier in voor de nieuwsbrief of stel jouw vraag.

Succes, een droom of werkelijkheid?
Tagged on: