WAAROM COACHING of MENTORING?

life-coaching-680x455

Als Mentor/Life coach help ik jou dezelfde landschappen te zien door andere ogen en tevens help ik jou om je effectiviteit te vergroten, zowel op professioneel als op persoonlijk vlak. Je kan niet goed om met verandering op het werk of in een nieuwe relatie, een scheiding, een ontslag, …. kortom je weet en voelt gewoon dat het zo niet verder kan. Dan is een coaching aan te raden.

Dankzij een coaching leer ik je de situatie opnieuw kaderen en het evenwicht te herstellen. Het is vooral investeren in jezelf, je comfortzone verlaten, je richten op specifieke doelen. Wanneer je dat gaat inzien en je bent bereid er iets aan te doen, dan ben je ook klaar om gecoacht te worden. Als Mentor/Life coach ondersteun ik je bij het krachtig op zoek gaan naar je verlangens, wat speelt er? Ik help je bij het nagaan wat voor jou het meest effectief is. Door de vragen die ik je stel, zal je meer inzicht verkrijgen in jouw gedrag, jouw situatie, jouw sterke kanten en in alle aspecten die bij jou voor verbetering vatbaar zijn.

Je wordt bewuster van je aangeleerde patronen, je blokkades en valkuilen die een belemmering vormen voor jouw groei. Ik zal je aansporen om uitdagingen aan te gaan, obstakels te overwinnen maar vooral om oplossingsgericht te leren denken . Op die manier zal je veel gemakkelijker keuzes kunnen maken.  Coaching maakt je bewust om in beweging te komen om definitieve veranderingen te realiseren.

Het is vanzelfsprekend dat vertrouwen en openheid het allerbelangrijkste is in onze samenwerking en dat geheimhouding of beroepsgeheim hier van toepassing is.

succeslaan-handAls Mentor reik ik jou de hand en leer ik je inzien, zoals een moeder haar kind leert, met vallen en opstaan, waar het is misgegaan. De mentoring richt zich op jouw potentieel van de toekomst en het gewenste doel.

Bij de vraag, als je leven zou zijn zoals jij het zou wensen, hoe ziet het er dan uit? Hoe zou het dan zijn?  van daar gaan we samen aan het werk om je krachten op te bouwen zodat je stap voor stap jouw doelstellingen kan behalen.

Naar mijn mening is een professionele begeleiding op korte termijn een (kleine) investering in tijd en middelen. Op lange termijn is het een troef om jouw persoonlijk succes te garanderen.

Hieronder enkele onderwerpen tot een gesprek:

Hoe is de situatie ? Wat speelt er ? Wat wil je bereiken? Waar ga je voor ? Welke zijn je behoeftes? Wat is je haalbaarheid ? Wat zijn je belemmeringen? Waar ben je goed in, welke zijn je talenten? Welke stappen kan je ondernemen? Wat heb je nodig om je doel te bereiken?

En dan gaan we ook in op communicatie, binnen de relatie welke zijn de moeilijkheden die kunnen opduiken, verslavingen, werken rond vergeving en vooral het onbewuste bewuster maken.

Het kennismakingsgesprek is mijn geschenk aan jou !

Heb je nog vragen of twijfels?  Contacteer me dan via  succeslaan@gmail.com of per telefoon of via de contactpagina.

Uit het hart,

Geneviève M.