We doen zoals we denken. We zijn zoals we denken. Wat je denkt dat trek je aan, positief of negatief.

succeslaan - denkerJe creëert zelf je eigen leven. Heb je er al eens bij stilgestaan, dat alles wat je overkomt je ooit hebt bedacht? Wat je kan bedenken, kan je ook doen.

Dit zijn één voor één gekende slogans. Voor sommigen betekenen ze  niet veel of ze vinden het lachwekkend. Stel je eens voor,  zomaar het leven kunnen leven wat je hebt en je zelf hebt bedacht, dat is toch niet mogelijk ?!

Neem deze woorden toch als een waarheid, want het betekent dat wij zélf verantwoordelijk zijn voor ons leven.  Stel je voor, niet meer kunnen zeggen : “Ik kon er niets aan doen, dat is mij overkomen  … het is de schuld van anderen ….. het gebeurde door omstandigheden …. enz..”

De schuld niet meer in andermans schoenen kunnen schuiven….

Ook al zouden het anderen zijn die jouw leven overhoop gooien, toch blijf je nog altijd zélf verantwoordelijk over hoe je met een situatie omgaat.

Wordt je beter of bitter van een uitdaging?

Nee, makkelijk is het niet om in tijden van enorm verdriet anders te denken. Echter, mensen die de moed vinden om het wel te doen, kunnen uiteindelijk weer verder met hun leven. Ze vinden opnieuw de zin in het leven en juist zij vormen vaak de bakens in de levens van anderen.

Je eigen leven vorm geven via bewuste en onbewuste gedachten. Eenvoudig? Ja! Makkelijk? Nee! Maar wél enorm waardevol om het gewoon toe te passen. Er zullen werelden opengaan.

 

Uit het hart,

Geneviève M.