Binnen je relatie kunnen dingen gebeuren waarover je terecht kwaad kunt zijn. Mischien wordt je benadeeld en is jou onrecht aangedaan. Misschien denk je zelfs even aan scheiden….

Innerlijk voel jij je als het slachtoffer en misschien ben je dat dan ook. De slachtofferrol lijkt je in het begin dan ook nog wel prettig aan te voelen want je moet nog even niet aan het werk, je neemt de tijd om met je verdriet en die boosheid om te gaan en bovendien denk je ook nog moreel boven de ander te staan.  Je bent overtuigd dat je partner maar voor de oplossing moet zorgen ook al betekent dat een scheiding ….

Maar boosheid draagt niet bij aan het proces van een scheiding of de verwerking ervan. Verwijten maken je bitter de mooie witte parel van liefde in jou, is veranderd in een grijze ruimte aan wrok en haatgevoelens en  slecht voor je zelfvertrouwen. Weet, dat je als slachtoffer in een zwakke positie staat waardoor je niet in staat bent om voor jezelf op te komen, je er op termijn ook last van krijgt.

Bedenk daarbij dat er bij een scheiding altijd meer dan één verhaal is. Het verhaal van je partner zal anders zijn dan dat van jou. De kans is groot dat je partner de schuld juist bij jou legt. Begrijpelijk dat je je dan innerlijk helemaal niet goed voelt en voor je het beseft kom je in een welles-nietes spel terecht en loopt de spanning te hoog op. Je opstellen als een moreel hoogstaander persoon zal de spanning alleen maar opdrijven.

Door te werken aan het proces om je leven opnieuw in eigen hand te nemen,  maak je jezelf terug weerbaar en ga je de zaken anders kunnen bekijken, vanuit een ander standpunt.

Ga op eigen benen staan en wordt een gelijkwaardige deelnemer in het proces.

Leer hoe jij je emoties onder woorden kan brengen en hoe je je terug open kan stellen voor de ander, dankzij de Lifecoaching. En wie weet, kan op die manier een scheiding wel vermeden worden. De keuze ligt bij jou.